Begagnade jaktvapen

Då mycket inom jakten kostar en hel del pengar, så vill vi rekommendera nybörjare att i alla fall utvärdera möjligheten kring vilken jaktutrustning som går att köpa begagnat. Då vapnet ofta är den dominerande kostnaden så tycker vi att man kan börja att undersöka hur andrahandsmarknaden ser ut.

 

En grundregel är väl att inte köpa ett vapen som vid en första anblick ser slitet eller skadat ut. För har vapenägaren ej varit noggrann och försiktig med vapnets yttre skick så bör man kunna anta att samma gäller för vapnets insida. 

 

Tips vid köp av begagnade hagelgevär

Först och främst så vill vi rekommendera att man då köper ett begagnat bockgevär vilket är populärast, men vill man komma ner ännu mer i pris så rekommenderas att man satsar på ett "side-by-side" gevär vilka tidigare var populära men ej längre vilket gett upphov till ett stort utbud på andrahandsmarknaden och sedermera ett lågt pris. För bock så rekommenderas tillverkare som Winchester, Beretta och Browning och för "side-by-side" Sauer&Sohn och Husqvarna.

 

Tips vid köp av begagnade studsare/kulgevär

Svenska Jägareförbundet rekommenderar begagnade köp av tillverkarna Sako, Tikka, Remington, Winchester, CG och Husqvarna då det rör sig om kvalitetstillverkare med vapen som även vid hög ålder håller en bra jämn kvalitet men som då kan fås till ett bra pris som begagnade vapen.